Bahan-bahannya
27-30 ekor udang
3 ulas bawang merah
2 ulas bawang putih
1 cm halia
2 biji telur (kacau sahaja jangan dipukul)
1 tangkai daun kari
1 biji cili merah
serbuk kunyit
garam dan serbuk perasa
2 - 3 sudu makan marjerin untuk menumis
sedikit air
Cara-cara
1.Kisar bawang merah, bawang putih dan halia
2.Panaskan marjerin kemudian tumis bahan yang dikisar
3. Masukkan telur dan biarkan seketika
4. Kacaukan telur sehingga hancur
5. Tambahkan sedikit air dan masukkan garam, serbuk perasa dan serbuk kunyit
6. Kacaukan sebentar dan masukkan udang
7. Biarkan udang masak sambil dikacau. Tambah air jika terlalu kering
8. Akhir sekali masukkan daun kari dan cili merah yang telah dipotong
9. Balik-balikkan sebentar dan bolehlah diangkat
0 comments:
Post a Comment