Bahan-bahannya
2 cawan tepung gandum
1 sudu makan yis kering
3 sudu makan susu pekat
1/3 cawan minyak
1/2 cawan air
Cara-cara
1. Campurkan semua bahan kecuali tepung dan kacau sebati
2. Masukkan tepung dan gaul hingga boleh diuli
3. Ulikan tepung dan biarkan doh pada suhu bilik sehingga ia naik sekali ganda
4. Bila telah naik, ulikan semula, canai dan tekan dengan acuan donut
5. Biarkan ia naik sekali lagi sebelum digoreng dengan api perlahan
6. Bila selesai digoreng, angkat dan golekkan dalam gula halus
7. Adunan boleh juga dibuat bulat-bulat untuk dijadikan pau goreng.
2 cawan tepung gandum
1 sudu makan yis kering
3 sudu makan susu pekat
1/3 cawan minyak
1/2 cawan air
Cara-cara
1. Campurkan semua bahan kecuali tepung dan kacau sebati
2. Masukkan tepung dan gaul hingga boleh diuli
3. Ulikan tepung dan biarkan doh pada suhu bilik sehingga ia naik sekali ganda
4. Bila telah naik, ulikan semula, canai dan tekan dengan acuan donut
5. Biarkan ia naik sekali lagi sebelum digoreng dengan api perlahan
6. Bila selesai digoreng, angkat dan golekkan dalam gula halus
7. Adunan boleh juga dibuat bulat-bulat untuk dijadikan pau goreng.
0 comments:
Post a Comment