Friday 28 June 2013

ROTI LAPIS MAGGIE


Bahan-bahan

1 paket mee maggie perisa ayam
3 cawan air
4 keping roti gardenia (100% WholeGrain with Sunflower Seeds)
2 biji telur gred B
1/2 sudu teh serbuk kiub pati ayam maggie
1/2 sudu teh lada sulah
secubit garam
sedikit minyak
sedikit lobak merah dipotong memanjang
sedikit daun sup dipotong kecil-kecil

Cara-cara
1. Masak serbuk perencah mee maggie bersama 3 cawan air hingga mendidih
2. Masukkan mee maggie dan lobak merah ke dalam air tersebut dan biarkan mee kembang sedikit
3. Toskan mee dan biarkan ia sejuk sedikit
4. Gaulkan dengan sedikit minyak supaya tidak melekat dan campurkan juga daun sup
5. Ambil sekeping roti, letakkan campuran mee dan tutup dengan sekeping lagi roti
6. Di dalam bekas yang lain pecahkan telur, tambahkan kiub pati ayam, lada sulah dan garam
7. Kacau hingga sebati tetapi jangan dipukul
8. Celupkan roti tadi dan goreng menggunakan kuali tidak melekat yang telah disapu dengan sedikit minyak
9. Balik-balikkan sehingga masak 
10. Ulang proses ini untuk 2 keping lagi roti
11. Apabila telah masak potonglah sesuka hati dan hidangkan bersama sos cili

0 comments:

Post a Comment