Wednesday, 4 January 2012

PUDING ROTI PISANG

Masa NA membelek buku resepi zaman sekolah dulu terpandang  pula pada resepi ni....Kebetulan pisang yang ditanam oleh suami telah masak dan diatas meja ada roti gardenia belum terusik....jadi apa lagi....terus je memasak...



  
                                     Di depan tu Puding Roti Pisang 
   
Bahan-bahannya

10 keping roti
10 biji pisang emas
2 biji telur
1 cawan susu cair
3 sudu besar gula

Cara-cara
1.Roti dipotong kecil-kecil
2.Pisang dibuang kulit dan diramas dengan gula
3.Gaul rata roti dan pisang
4. Telur dipukul sedikit dan masukkan susu cair
5. Tuangkan kedalam adunan pisang dan gaul rata
6. Biarkan selama 10 minit sebelum dibakar sehingga masak

****dalam peti ais NA nampak ada sekotak kecil kismis..so NA campur je dalam adunan tu supaya nampak lebih cantik.

0 comments:

Post a Comment